Doe-het-zelf

Ontdek de mogelijkheden

 

Je wilt het professioneel aanpakken, niet met je eigen webcam aan de slag. Je weet alleen nog  niet wat je allemaal nodig hebt voor een goede livestream: dan zijn de Doe-het-zelf pakketten van Webcast Zwolle wat voor jou!

Op deze pagina bieden we verschillende oplossingen die aansluiten op de wensen voor jouw livestream. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, zelfs zonder technische kennis, hiermee uit de voeten kan.

Bij het ophalen van de door jou gekozen materialen krijg je een duidelijke handleiding over hoe je de materialen moet opbouwen, aansluiten en instellen. De hoofdinstellingen hebben wij natuurlijk al gedaan. Kom je er niet uit? Dan kan je onze online tutorials bekijken of  contact opnemen met onze helpdesk.

Direct een medewerker spreken?

 

Bel ons

+31 85 8000 290

Mail ons

info@webcastzwolle.nl

Doe het zelf
(maar niet alleen)

 

Je bedenkt welk Doe-het-zelf pakket je nodig hebt. Weet je dit niet?
Bel gerust voor vrijblijvend advies. Neem ook eens een kijkje bij ons
10-stappenplan om succesvolle webinars te organiseren

Streaming Platforms

De keuze is reuze kun je in dit geval zeker zeggen. Naast de bekende platforms zijn er nog legio andere platforms om op te streamen. Wij raden je aan om een bekend platform te gebruiken. Heb je geen idee welk platform het meest bij jouw wensen aansluit, neem dan contact met ons op.

Een tip vooraf: Let goed op met het gebruik van muziek tijdens je livestream. Dagelijks worden er automatisch streams onderbroken/gestopt, doordat er muziek wordt gebruikt die niet rechtenvrij is.

 

Tips en Tricks

Licht

Ga altijd zó zitten dat het licht van voren komt, dus uit de richting van de camera.  Schuif bijvoorbeeld je bureau of tafel wat naar achteren, zodat je licht niet van boven komt maar meer in een hoek van voren.

Geluid

Zorg dat de spreker goed te verstaan is, bijvoorbeeld door een tafelmicrofoon voor de spreker(s) op te stellen. Een nog betere oplossing is het gebruik van een draadloze oor-microfoon van bijvoorbeeld Sennheiser of Shure.

Spiekbriefje

Maak voor iedereen hand-outs met daarop de onderwerpen waarover je gaat praten. Wanneer je deze tijdens de opname vasthoudt, heb je meteen een goede plek voor je handen.

Script

Maak voor jezelf een script waarin je alles beschrijft, wat zijn de onderwerpen en hoe lang wil je dit bespreken. Zo krijg je een goede tijdsplanning en vergeet je (hopelijk) niets.

Waarmee helpen we ook

Verlichting

Licht is bij video erg belangrijk. Zelfs op een locatie waar voldoende licht lijkt te zijn, is het goed om extra verlichting te plaasten. Dit haalt namelijk schaduwen weg die vertekeningen geven op gezichten of kleding. Daarnaast kun je met verlichting diepte creëren in het beeld.

Opname

Een groot aantal platformen heeft tegenwoordig ook de optie om de livestream voor je op te nemen. Dit gebeurt alleen in een lage resolutie, daarom adviseren wij livestreams altijd op een full HD recorder op te nemen. Hierdoor kan de opname later alsnog in een hoge resolute online gezet worden. 

Nabewerking

Als de opname klaar is, kunnen wij een nabewerking voor je uitvoeren. Daarbij moet je denken aan knippen/plakken, kleur- en audio-correcties en/of titels. Een slecht verstaanbaar deel kunnen we eventueel ondertitelen. Ook kunnen we een intro en aftiteling aan de video toevoegen. 

Pakketten

Staat er niet bij wat je zoekt of wil je er wat extra bij? Neem dan via onderstaand contact op!