Hybride-events

Ontdek de mogelijkheden

Wij verwachten dat evenementen zoals we ze kennen zullen veranderen in hybride-events:  een live evenement (met live publiek/deelnemers) met daarnaast online publiek/deelnemers.

Dit online-publiek kan betrokken worden bij het evenement door gebruik van stem- of chatfuncties of live inbellen. Zo wordt een evenement wat ons betreft een hybride-event, live- en onlinepubliek maken samen het event.

Er zijn tal van mogelijkheden en opties voor deze hybride-events, een en ander hangt sterk af van jouw/jullie wensen. Daarom hebben we geen pakketten samengesteld voor hybride-events, maar maken we een voorstel op maat.

Wil je binnenkort een hybride-event organiseren, neem dan contact met ons op. We gaan graag geheel vrijblijvend met je in gesprek.

Direct een medewerker spreken?

 

Bel ons

+31 85 8000 290

Mail ons

info@webcastzwolle.nl

Hoe wij werken

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarmee we jou een beetje leren kennen, te weten komen wat je ideeën zijn en wat het doel van je event is. Daarna volgt een locatiebezoek om de mogelijkheden van deze locatie te bekijken.

Je vaste projectmanager gaat daarna voor je aan het werk en maakt een offerte op maat voor je. Eventueel kunnen we een 3D ontwerp maken van de locatie, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de locatie er uiteindelijk uit zal gaan zien.

Na akkoord op de offerte gaan wij alles voorbereiden en vragen we je de content, zoals afbeeldingen, filmpjes, presentaties en informatie voor de titelbalkjes, aan te leveren. Wij kunnen eventueel content voor je maken, mocht dit gewenst zijn.

Om alles in juiste banen te leiden maken we een ook draaiboek voor de livestream en de  voorbereidingen hierop. Daarnaast vragen we je een script te maken, waarin beschreven staat wat je op welk moment vertelt en welke content je daarbij wilt zien. We hebben hiervoor een handig invuldocument gemaakt.

Op de dag van de stream nemen we alles nog eens rustig door, een soort generale repetitie. Zo weet iedereen wat er gaat komen, hoe hij/zij moet staan en welke content wanneer gestart wordt.

Daarna starten we de stream en gaan we in 3…. 2… 1…  live!

Neem vrijblijvend contact op.

Streaming Platforms

De keuze is reuze kun je in dit geval zeker zeggen. Naast de bekende platforms zijn er nog legio andere platforms om op te streamen. Wij raden je aan om een bekend platform te gebruiken. Heb je geen idee welk platform het meest bij jou wensen aansluit, neem dan contact met ons op.

Webcast Zwolle kan op elk gewenst platform streamen. Bij verschillende platforms bestaat het risico dat de stream onderbroken wordt, wanneer ze het niet eens zijn met de content. Daarom bieden wij de mogelijkheid om te streamen op onze eigen website. We kunnen deze stream ook doorlinken naar jouw website.

Je projectmanager kan adviseren welk platform het best aansluit bij jouw ideeën.

Tips en Tricks

Licht

Ga altijd zo zitten dat het licht van voren komt. Dus kijken na het raam inplaats van er voor zitten. Schuif je bureau of tafel wat naar achteren zodat je lampen niet van boven komen maar meer in een hoek van voren.

Geluid

Zorg dat je een micrfoon hebt in de buurt van je mond, dit kan met je oortjes (met microfoon) van je telefoon. Of met een microfoon van Webcast Zwolle. Hierdoor ben je altijd goed verstaanbaar.

Zorg dat je microfoon die je draagt niet teveel kan bewegen. Het is namelijk heel storend als je continu gekraak hoort als luisteraar.

hulpsteuntje

Maak voorjezelf en andere handouts waarop de onderwerpen staan waarover je gaat praten. Als je deze print en vast houd heb je meteen een goede plek voor je handen en je kunt gemakkelijk terugvallen als je even niet meer weet wat er zometeen komt. 

Draaiboekje

Maak voor jezelf een gemakkelijk draaiboekje waarin je alles beschrijft wat er gedaan moet worden en bedenk hierbij meteen hoe lang je hiermee bezig bent. Zo krijg je een goede tijdsplanning en vergeet je niks.

Waarmee helpen we ook

Verlichting

Licht is bij video erg belangrijk. Als je op een locatie zit waar weinig ligt is dan is het altijd goed om extra verlichting te plaasten. Dit haalt schaduwen weg die vertekeningen geeft op gezichten of kleding. Daarnaast kun je met verlichting diepte creëren in het beeld.

Opname

Je hebt een uitzending en deze wil je ook opgenomen hebben. Sommige platformen kunnen dit al voor je doen zodat alles is genomen. Maar de kwalitiet is dan wel verlaagt. Daarom is het mogelijk om op te nemen in Full HD. Deze beelden zijn dan ook na de tijd goed om te delen.

Na bewerking

Je hebt je stream en opname achter de rug. Maar je wilt de opname die is gemaakt wat finetunen. Denk hierbij en kleurcorrectie, rust momenten ceëren en een welkom en afkondeging in monteren. We kunnen helaas niet beelden veranderen omdat het in een keer is opgenomen. 

Wij helpen je graag verder!