Op locatie

Ontdek de mogelijkheden

 

Heb je de wens om een livestream vanuit je (bedrijfs)pand of een andere mooie omgeving te maken? Met onze Op-locatie pakketten kunnen wij van elke gelegenheid een livestreamstudio maken, zonder het karakter van de locatie uit het oog te verliezen.

Bij onze Op-locatie pakketten bedient onze technicus de videoregieset. Met deze regieset kunnen meerdere camera’s geschakeld worden, eventueel afgewisseld met een player om een video of presentatie af te spelen.

Verder bevatten onze Op-locatie pakketten studiolampen om de sprekers goed aan te lichten en zit in elk pakket een geluidsmengtafel met microfoons, om een goede spraakverstaanbaarheid te waarborgen.

Ons doel is het verzorgen van een perfecte uitzending of opname, maar wat we nog belangrijker vinden is dat jij je kan focussen op wat voor jou belangrijk is. Naast technisch personeel kunnen we je daarom ook voorzien in projectmanagers en/of regisseurs. 

Hieronder lees je alles over de inhoud van de verschillende pakketten en hoe we jou helpen aan de juiste materialen en producten voor de stream. Wij doen er alles aan de livestream naar jouw ideeën in beeld te brengen. Tijdens een locatiebezoek brengen we jouw wensen in kaart en bespreken wat mogelijk is.

Direct een medewerker spreken?

 

Bel ons

+31 85 8000 290

Mail ons

info@webcastzwolle.nl

Hoe wij werken

We beginnen met een kennismakingsgesprek op locatie. Hierdoor leren we jou een beetje kennen, komen we te weten wat je ideeën zijn en wat het doel van je livestream is. Door dit op locatie te doen kunnen we ook alle mogelijkheden van deze locatie bekijken en bespreken. Je vaste projectmanager gaat daarna voor je aan het werk en maakt een offerte op maat voor je. 

Na akkoord op de offerte gaan wij de livestream voorbereiden, hiervoor  lever je ons de content, zoals afbeeldingen, filmpjes, presentaties en informatie voor de titelbalkjes, aan. Wij kunnen eventueel content voor je maken, mocht dit gewenst zijn.

Om alles in juiste banen te leiden maken we een ook draaiboek voor de livestream en de  voorbereidingen hierop. Daarnaast vragen we je een script te maken, waarin beschreven staat wat je op welk moment vertelt en welke content je daarbij wilt zien. We hebben hiervoor een handig invuldocument gemaakt.

Op de dag van de stream nemen we alles nog eens rustig door, een soort generale repetitie. Zo weet iedereen wat er gaat komen, hoe hij/zij moet staan en welke content wanneer gestart wordt.

Daarna starten we de stream en gaan we in 3…. 2… 1…  live!

Neem vrijblijvend contact op.

Streaming Platforms

De keuze is reuze kun je in dit geval zeker zeggen. Naast de bekende platforms zijn er nog legio andere platforms om op te streamen. Wij raden je aan om een bekend platform te gebruiken. Heb je geen idee welk platform het meest bij jou wensen aansluit, neem dan contact met ons op.

Webcast Zwolle kan op elk gewenst platform streamen. Bij verschillende platforms bestaat het risico dat de stream onderbroken wordt, wanneer ze het niet eens zijn met de content. Daarom bieden wij de mogelijkheid om te streamen op onze eigen website. We kunnen deze stream ook doorlinken naar jouw website.

Je projectmanager kan adviseren welk platform het best aansluit bij jouw ideeën. 

 

 

Tips en Tricks

Ruimte

Hou er bij de keuze van de ruimte rekening mee dat camera’s enige afstand nodig hebben om een mooi plaatje te maken. Ook de hoogte van de ruimte is voor het plaatsen van lampen van belang.

Tafel

Bij gebruik van een tafel of desk is het van belang dat deze voldoende ruimte biedt om personen los van elkaar in beeld te kunnen brengen. Verder kun je het beste kiezen voor een tafelblad met een lichte kleur.

Spiekbriefje

Maak voor iedereen hand-outs met daarop de onderwerpen waarover je gaat praten. Wanneer je deze tijdens de opname vasthoudt, heb je meteen een goede plek voor je handen.

Locatie

Let er bij de keuze van een locatie op of er (veel) ramen aanwezig zijn. Ramen kunnen weerspiegeling en ongewenst tegenlicht veroorzaken. Een goede cameraopsteling is hier van groot belang.

 

Waarmee helpen we ook

Intro- en pauzefilmpjes

Intro- en pauzefilmpjes kunnen gebruikt worden in de overgang naar een nieuw onderwerp tijdens je livestream. Wij kunnen deze filmpjes voor je scripten, filmen en editen. Filmen met een drone behoort ook tot de mogelijkheden.

Beeldmateriaal

Bij veel livestreams worden beeldschermen gebruikt in het decor. Onze vormgevers kunnen foto’s voor je bewerken en graphics voor je ontwerpen. Deze kunnen dan gebruikt kunnen worden op de beeldschermen om je onderwerp te ondersteunen.

Nabewerking

Als de opname klaar is, kunnen wij een nabewerking voor je uitvoeren. Daarbij moet je denken aan editen, kleur- en audio-correcties en/of titels. Een slecht verstaanbaar deel kunnen we  ondertitelen. Ook kunnen we een intro en aftiteling aan de video toevoegen.

Staat er niet bij wat je zoekt of wil je er wat extra bij? Neem dan via onderstaand contact op!

Op uw locatie streamen,
wij doen het!